skip to Main Content
Elektrische Garagedeur

Veel gestelde vragen

De montage van uw nieuwe garagedeur is door de gemiddeld ervaren klusser, goed te monteren. Mocht u er tijdens de montage niet uitkomen, dan helpen wij u graag telefonisch of ter plaatsen verder.

Ik wil graag een deur met loopdeur of ramen hoe werkt dit?

Voor aanvragen met loopdeur of ramen, kunt u een e-mail sturen of even bellen. We luisteren graag naar uw wensen en maken dan een offerte inclusief schets/voorbeeld van hoe de deur eruit komt te zien.

Hoeveel ruimte moet ik vrij hebben boven de opening aan de binnenzijde van de garage?

Boven de opening heeft u minimaal 20cm nodig. Als u een deur van bijvoorbeeld 2150mm hoogte besteld, heeft u minimaal 2350mm hoogte nodig. Dit houdt in, gemeten vanaf de vloer, tot onderkant balkenlaag/plafond.

Daarnaast leveren wij ook deuren van het merk Alutech en Verano®. Deze deuren hebben slechts 13,5cm nodig. Bij uw offerte aanvraag kijken wij naar de door u opgegeven vrije hoogte en bieden direct de deur aan welke het beste op uw situatie aansluit.

Ik heb niet de benodigde 20cm vrije bovenruimte, wat kan ik hieraan doen?

Het is zeer eenvoudig om uw dagmaat hoogte te verlagen. Vaak dient de opening met maar een paar centimeter verlaagd te worden. Door middel van een balk/lat onder de opening kunt u de opening verlagen. In overleg kan Agara garagedeuren dit voor u uitvoeren.

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook een deur leveren van onze andere 2 merken Verano en Alutech. Deze deuren hebben slechts 13,5 cm vrije hoogte nodig.

Welke afmeting heb ik nodig?

De panelen moeten altijd 5 cm breder zijn dan de opening. Agara garagedeuren biedt meerdere afmetingen. De garagedeuren worden standaard 6 cm breder geleverd als in de prijzenlijst, dit omdat u bij een dagmaat afmeting van bijvoorbeeld 3000mm, genoeg overlap achter de muur nodig heeft. Voor de hoogte mag de openings-hoogte en deur hoogte gelijk zijn, bijvoorbeeld dagmaat hoogte 2150mm, dan mag de deur ook 2150mm zijn. Het is niet erg als u dagmaat in de breedte of hoogte kleiner is als de afmeting van de deur, de deur overlapt dan wat meer achter de muur.

Kan ik de deur zelf gemakkelijk plaatsen?

Een garagedeur kopen is gemakkelijk, maar dan? Voor de gemiddelde/ervaren klusser, met technische kennis, is het plaatsen van een elektrische garagedeur goed te doen. Mocht u toch twijfelen, dan kunt u ook kiezen voor de professionele montage van Agara garagedeuren. En de nieuwe elektrische garagedeur voor u laten plaatsen. De oude garagedeur kunnen wij ook voor u demonteren en afvoeren, tegen een geringe meerprijs.

Hoeveel bedraagt de diepte naar binnen van de nieuwe deur?

Gemiddeld genomen, geldt de regel : Deurhoogte + 1000mm is de diepte van de nieuwe deur.